Ένα blog το οποίο 'φωτογραφίζει' στιγμές της καθημερινής μας λειτουργίας. Οι επιτυχίες, οι αγωνίες, οι κρίσιμες αποφάσεις, τα λάθη μας, αλλά και οτιδήποτε εκεί έξω μας προκαλεί τέτοιο ενδιαφέρον, ώστε να θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Μια φευγαλέα ματιά στα 'ενδότερα' μιας επιχείρησης με 34 χρόνια ιστορίας, η οποία μας 'μεγάλωσε' και στην οποία αφιερώνουμε όλη την ενέργεια και δημιουργικότητα μας. Ένα αληθινό εστιατόριο του οποίου την ιστορία συνεχίζουμε να καταγράφουμε...

Αποστολοπούλου 58 Χαλάνδρι
210-6722290, 210-6748667

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Greywacke Pinot Gris 2010

Δοκιμάστηκε στις 19 Ιανουαρίου στο εστιατόριο Paradiso. 
Το Greywacke Pinot Gris 2010 αποτελεί άλλη μια εξαιρετική απόδειξη της δουλειάς που γίνεται στην Νέα Ζηλανδία γύρω από τις λευκές αρωματικές ποικιλίες, πέρα από το Sauvignon Blanc. Μάλλον ότι πιο κοντινό έχω δοκιμάσει σε Αλσατικό στυλ Pinot Gris. Γλυκό, ώριμο, φρούτο στην μέτριας(+)  αρωματικής έντασης μύτη, το οποίο θυμίζει ώριμο αχλάδι, συνδυασμένο με κάποιες πικάντικες νύξεις λευκού πιπεριού και μια χαρακτηριστική ορυκτή, θα έλεγα μεταλλική, αίσθηση. Το αλκοόλ κάνει αισθητή την παρουσία του, ενώ η αρωματική πολυπλοκότητα του κρασιού αναπτύσσεται με το πέρασμα της ώρας αποκαλύπτοντας και κάποιες νύξεις 'τοσταρισμένων', ελαφρώς καπνιστών αρωμάτων. Η αίσθηση του κρασιού στο στόμα είναι εντυπωσιακή με πολύ όγκο, ελαιώδη υφή και την υποψία τανινών και ελαφριάς πίκρας να ισορροπεί με τα λίγα υπολειμματικά σάκχαρα. Η οξύτητα δροσίζει το κρασί και οδηγεί σε ένα επίμονο τελείωμα που η αρχική μεταλλική αίσθηση εξελίσσεται  σε αρώματα κερύθρας και 'ξηροκαρπάτα' στοιχεία. Το κρασί το εξέταζα πάνω από 20 λεπτά και συνεχώς ανακάλυπτα καινούρια πράγματα. Αυτό και αν είναι meditation wine!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου