Ένα blog το οποίο 'φωτογραφίζει' στιγμές της καθημερινής μας λειτουργίας. Οι επιτυχίες, οι αγωνίες, οι κρίσιμες αποφάσεις, τα λάθη μας, αλλά και οτιδήποτε εκεί έξω μας προκαλεί τέτοιο ενδιαφέρον, ώστε να θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Μια φευγαλέα ματιά στα 'ενδότερα' μιας επιχείρησης με 34 χρόνια ιστορίας, η οποία μας 'μεγάλωσε' και στην οποία αφιερώνουμε όλη την ενέργεια και δημιουργικότητα μας. Ένα αληθινό εστιατόριο του οποίου την ιστορία συνεχίζουμε να καταγράφουμε...

Αποστολοπούλου 58 Χαλάνδρι
210-6722290, 210-6748667

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Βελουτέ καρότου αρωματισμένη με πορτοκάλι και μπαχαρικά

Η συνταγή μας για μια υπέροχη βελουτέ καρότου που θα σας ζεστάνει μέσα στο καταχείμωνο. Όσοι βαριέστε να τη φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, όλο το Γενάρη και ακόμα παραπέρα, θα 'παίζει' στο Paradiso. 
Υλικά:

  • 1 Kg καρότα
  • 1 πατάτα
  • 2 μέτρια πράσα
  • κύμινο, λίγο κάρυ και γλυκό chilli
  • βούτυρο και ελαιόλαδο
  • 1lt φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • stock λαχανικών ή κοτόπουλο
  • αλάτι και πιπέρι
  • γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση: 
Αφού τεμαχίσετε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια τα σοτάρετε όλα μαζί στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, έχοντας προσθέσει και τα μπαχαρικά.  Αφού τα ανακατέψετε καλά και έχουν αρχίσει να μαγειρεύονται, προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι  και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.  Προσθέτετε λίγο stock σιγά σιγά  αν χρειαστεί και το απαραίτητο αλατοπίπερο. Αφού τα λαχανικά έχουν μαγειρευτεί και μαλακώσει τα αφήνεται να ΄ξεκουραστούν' και να κρυώσουν αρκετά και στη συνέχεια τα περνάτε από το blender για να κάνετε την βελουτέ του καρότου. Ανάλογα με την πυκνότητα που έχει η βελουτέ, συμπληρώνετε με stock αν χρειαστεί, για να γίνει λίγο πιο 'ρευστή'. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή έχοντας προσθέσει μια κουταλιά γιαούρτι στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κύμινο, ξύσμα πορτοκαλιού και λίγη κρέμα γάλακτος. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το φινίρισμα του πιάτου και καλή σας όρεξη!!!

Πρόταση κρασιού: Ένα Sherry Αmontillado το οποίο μέσα από την αντίθεση και με την δύναμη των αρωμάτων του θα ισορροπήσει ή αν προτιμάτε λευκό κρασί, ένα Chardonnay περασμένο από βαρέλι, με  αρκετό όγκο και ένταση αρωματική, για να αντέξει στην γευστική ένταση του πιάτου.

1 σχόλιο:

  1. Τη δοκιμάσαμε και ήτανε εξαιρετική, ο Λευκός Αργατία 2011 ταίριαξε με τη σούπα.
    Θα προσπαθήσουμε να την φτιάξουμε και στο σπίτι.
    Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή