Ένα blog το οποίο 'φωτογραφίζει' στιγμές της καθημερινής μας λειτουργίας. Οι επιτυχίες, οι αγωνίες, οι κρίσιμες αποφάσεις, τα λάθη μας, αλλά και οτιδήποτε εκεί έξω μας προκαλεί τέτοιο ενδιαφέρον, ώστε να θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Μια φευγαλέα ματιά στα 'ενδότερα' μιας επιχείρησης με 34 χρόνια ιστορίας, η οποία μας 'μεγάλωσε' και στην οποία αφιερώνουμε όλη την ενέργεια και δημιουργικότητα μας. Ένα αληθινό εστιατόριο του οποίου την ιστορία συνεχίζουμε να καταγράφουμε...

Αποστολοπούλου 58 Χαλάνδρι
210-6722290, 210-6748667

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Eiswein Rose Cabernet Sauvignon 2009 Anselmann

Το δοκίμασα στις 5 Ιανουαρίου μαζί με τον Γιάννη Καρακάση AIWS φυσικά στο Paradiso. Στον Γιάννη στα πλαίσια της προετοιμασίας του για το Master of Wine, το κρασί σερβιρίστηκε τυφλά. Εγώ το δοκίμαζα για λογαριασμό του House of Wine, ώστε να ετοιμάσω μια περιγραφή για το site.
Καταρχάς μιλάμε για ένα από τα λεγόμενα 'rarities'. Δεν είχε τύχει να δοκιμάσω ξανά eiswein από Cabernet Sauvignon και αυτό μου προκαλούσε την περιέργεια. 
Γενικά ο όρος eiswein αναφέρεται σε ένα γλυκό κρασί το οποίο φτιάχνεται κατά κύριο λόγο στην Γερμανία και σε άλλες χώρες όπως ο Καναδάς, όπου εκεί είναι γνωστό ως icewine. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι το σταφύλι τρυγάτε τέλη Νοέμβρη μέχρι τέλη Δεκέμβρη συνήθως, όταν η εξωτερική θερμοκρασία έχει φτάσει στους -8 C ανάμεσα στις 5 με 8 το πρωί. Η παγωμένη ρώγα οδηγείτε απευθείας στο πιεστήριο όπου εκεί υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στον παγωμένο νερό και στον πολύ πλούσιο πλέον  σε σάκχαρα χυμό που προκύπτει, λόγω της απομάκρυνσης του πάγου και άρα συμπύκνωσης του χυμού.
Μιλάμε για ένα από το πιο 'καθαρά' στυλ γλυκού κρασιού στο κόσμο τα οποία διατηρούν στο έπακρο τον ποικιλιακό τους χαρακτήρα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε να κάνουμε με μια ασυνήθιστη αρωματικά και έντονη μύτη, με ιδιαιτέρως έντονα στοιχεία μεταλλικότητας passion fruits και μαρμελάδα ντομάτας. Πελτές ντομάτας ήταν ο χαρακτηρισμός που πολύ εύστοχα έδωσε ο Γιάννης. Σε δεύτερο πλάνο εγώ διέκρινα κάποιες νύξεις πράσινης πιπεριάς και βοτανικών στοιχείων όπως μέντας.
Εκεί που πραγματικά τα παίξαμε ήταν στο στόμα... Εγώ προσωπικά δεν έχω συναντήσει ξανά κρασί με τέτοια υψηλά επίπεδα οξύτητας. Τόσο έντονα που η πρώτη γουλιά μας ξένισε και μας προβλημάτισε. Σε δεύτερη ανάγνωση το κρασί διέθετε μια απίστευτη φρεσκάδα και έκρυβε επιμελώς τα 180+ γραμμάρια αζύμωτα που διέθετε...Το συμπέρασμα είναι ότι δίπλα σε ένα φουαγκρα με φρούτα μάλλον θα αποτελεί έναν απίθανο συνδυασμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου